Ny taekwondoklub sætter nye standarder

Tyk, tynd, ung, gammel. Du er altid velkommen i Aarhus Syd Taekwondo. Den kun tre måneder gamle klub havde ved start en erklæret vision om at skabe rammer, der favner alle. Og ifølge dem selv er de så godt som i mål.

Skrevet af: Mie Schou

Karina Boeriis og Metin Aydin ville lave en taekwondoklub for hele familien. Derfor brød de ud af deres oprindelige klub og lavede Aarhus Syd Taekwondo, der har været i gang siden december sidste år. Der ligger allerede to taekwondoklubber i Højbjerg, men den nye klub har ikke mærket noget til konkurrencen.

De har nemlig udviklet specielle gradueringssystemer til de mindste, der fletter så meget leg ind i træningen, at børn i femårsalderen kan holde interessen. Der er også ’gråbæltetræning’ til de ældre, hvor gamle sortbælter, der ikke har trænet i flere år, kan få lov at børste støvet af cirkelsparkene. Der er også almindelige voksenhold, nybegynderhold og hold for de lidt mere øvede.
”Vi vil ramme så bredt som overhovedet muligt. Vi tænker i hele løsninger, og vi tænker i hele familier. Både mor, far og børn skal i klubben,” siger Karina Boeriis, der både er formand og træner i Aarhus Syd Taekwondo.

Mor til taekwondo, ungerne i lektiecafé

Hun og næstformand Metin Aydin har flere projekter i støbeskeen. Blandt andet et dobbelthold, hvor Karina Boeriis har børnene til taekwondo, mens en anden træner har forældrene til aerobic ved siden af. Og det får flere medlemmer til.
Også andre af klubbens aktiviteter er populære. Der er familieholdet, som er fællestræning for hele familien, og lektiecaféordningen, der gør, at mor og far kan træne i det ene rum, mens børnene får hjælp til morgendagens lektier i et andet.

”Jamen, folk kan jo lide den måde, vi gør tingene på her. Familieholdene gør jo for eksempel, at både forældre og børn lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Træningen bliver mere end træning, det bliver ens liv på en helt anden måde,” siger Karina Boeriis.
Men selvom klubben fisker efter medlemmer, er det ikke det vigtigste. Karina Boeriis kræver ikke en kommende europamester i sin klub. Hun kræver, at trænerne og medlemmerne skal have det godt med det, de gør. Og hun mener, at klubben til fulde lever op til den målsætning.

Bragt i sydoesten.mediajungle.dk og bringes her med forfatterens tilladelse.